Ansökan till gymnasiet sker via den gemensamma ansökan till yrkes- och gymnasieutbildning. Ansökningstiden är 21.2-14.3.2017 senast kl. 15.00. Mattlidens gymnasium har två ansökningsmål - den svenskspråkiga gymnasielinjen (125 platser) och den engelskspråkiga IB-linjen (50 platser). Ansökningsblanketten och mera information: www.studieinfo.fi

Information om ansökan till IB-linjen hittar du på den engelskspråkiga IB-sidan via ikonen uppe i högra hörnet av den här sidan. 

Ansökan till Mattlidens gymnasium

Efter ansökningstiden ska du göra dina kursval för första året. Kursvalen sker elektroniskt via denna blankett. Valen bör göras under tiden 15-29.3.2017.

Resultatet av den gemensamma antagningen publiceras senast 15.6.2017. Namnen på de antagna publiceras på nätet samt vid huvudingången till skolan, förutsatt att sökande gett publiceringstillstånd.

De antagna måste personligen komma och anmäla att de tar emot studieplatsen. Inskrivningen sker torsdag 15.6 och fredag 16.6 kl. 9-15. För att ta emot studieplatsen bör du ha med dig ditt avgångsbetyg från grundskolan i original. Om du har ett intyg över läs- och skrivsvårigheter från grundskolan ber vi dig lämna in det samtidigt. I samband med inskrivningen får du även mera information om studiestarten.

Presentationen från vår infokväll för sökande 17.1.2017 hittar du HÄR. Du hittar oss även på Facebook, Instagram och YouTube. Kontakta gärna våra studiehandledare Anna och Tony om du har frågor eller om du vill komma och bekanta dig med vår skola.

Vi önskar dig hjärtligt välkommen till Mattlidens gymnasium!

 

mg_read-lead-logo.png