Intresserad av att studera i Mattlidens gymnasium?

Som Svenskfinlands största gymnasium erbjuder vi studieplats till hela 200 nya studerande i den gemensamma ansökan våren 2020: 150 platser på den svenskspråkiga gymnasielinjen och 50 platser på den engelskspråkiga IB-linjen. Tack vare vår storlek kan vi erbjuda ett mycket brett kursutbud i samtliga ämnen och därmed ge en god grund för fortsatta studier, oberoende av inom vilken bransch du sedan vill fortsätta dina studier.

Våra studerande kommer från olika håll, inte bara från Esbo, utan även från närliggande kommuner och en del även från utlandet. Därmed finns det goda möjligheter att knyta nya vänskapsband hos oss och vi lägger stor vikt vid trivsel i vår skolmiljö.

Hjärtligt välkommen på våra INFOKVÄLLAR för intresserade elever och vårdnadshavare. Då presenterar våra lärare, studiehandledare och studerande verksamheten i vår skola. 

 

tisdag 14.1.2020 kl. 18-19:30 (IB-linjen)

torsdag 16.1.2020 kl. 18-19:30 (gymnasielinjen)


 

Vi ordnar även ÖPPET HUS för de elever som vill komma och bekanta sig med en helt vanlig eftermiddag i vårt gymnasium. Under dessa tillfällen har du möjlighet att träffa våra studerande, få en guidad rundtur i skolbyggnaden och titta in på de lektioner som hålls just då. Du kan också få svar på eventuella frågor, både av våra studerande och våra studiehandledare. Ingen förhandsanmälan krävs.

 

onsdag 15.1 och tisdag 21.1 kl. 13:30-14:30 (IB-linjen)

onsdag 22.1 kl. 13-14:15 (gymnasielinjen)

 

Om du inte kan delta i de tillfällen vi ordnar, vänligen kontakta våra studiehandledare för mera information om skolan.

VÄLKOMMEN!

Gemensam ansökan våren 2020

Ansökan till gymnasiet sker via den gemensamma ansökan till yrkes- och gymnasieutbildning. Ansökan sker 18.2 - 10.3.2020. Ansökningstiden går ut 10.3 kl. 15.00. Mattlidens gymnasium har två olika ansökningsmål - den svenskspråkiga gymnasielinjen (150 platser) och den engelskspråkiga IB-linjen (50 platser). Ansökningsblanketten och mera information hittar du på adressen www.studieinfo.fi.

Information om ansökan till IB-linjen hittar du på den engelskspråkiga IB-sidan via ikonen uppe i högra hörnet av den här sidan.

Ansökan till Mattlidens gymnasium

Efter ansökningstiden ska du göra dina preliminära kursval för första året. Kursvalen sker elektroniskt, antingen i Wilma (för dem som går i grundskola i Esbo) eller via en blankett här på hemsidan. Kursvalsblanketten hittar du HÄR (i slutet av mars).


Resultatet av den gemensamma antagningen publiceras torsdag 11.6.2020 och då får du ditt antagningsresultat per e-post från Studieinfo. Namnen på de antagna publiceras även på nätet samt vid huvudingången till skolan, förutsatt att sökande gett publiceringstillstånd. 

Du tar officiellt emot din studieplats elektroniskt i Studieinfo, och för att antagningen ska gå smidigt önskar vi att du tar emot studieplatsen senast på fredag 12.6 kl. 12. Därtill rekommenderar vi att du besöker skolan antingen torsdag 11.6 (kl. 14-18) eller fredag 12.6 (kl. 9-12) för att få information om studiestarten och för att kolla dina kursval. Om du har ett intyg över läs- och skrivsvårigheter från grundskolan ber vi dig lämna in det samtidigt.

Om du inte själv kan besöka skolan under inskrivningen, kan du skriva en fullmakt till en myndig person som kan företräda dig. Om du är förhindrad att komma till skolan under inskrivningen, önskar vi att du kontaktar vår skolsekreterare eller rektor så att du får all behövlig info inför skolstarten. Sista dagen att ta emot studieplatsen är 25.6.2020.

Kontakta gärna våra studiehandledare Anna och Tony om du har frågor.

Vi önskar dig hjärtligt välkommen till Mattlidens gymnasium!

mg_read-lead-logo.png

 

Rektor Saana Ruotsala   

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   tel. 043 825 8628

Skolsekreterare Christel Weiss   

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   tel. 046 877 1814

Studiehandledare Tony Valtonen (gymnasielinjen)   

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   tel. 046 877 1816

Studiehandledare Anna Quagraine (gymnasielinjen & IB)   

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   tel. 043 824 9657