Intresserad av att studera i Mattlidens gymnasium?

Som Svenskfinlands största gymnasium kan vi erbjuda studieplats till hela 200 nya studerande i den gemensamma ansökan våren 2019: 150 platser på den svenskspråkiga gymnasielinjen och 50 platser på den engelskspråkiga IB-linjen. Tack vare vår storlek kan vi erbjuda ett mycket brett kursutbud i samtliga ämnen och därmed ge en god grund för fortsatta studier, oberoende av inom vilken bransch du sedan vill fortsätta dina studier.

Våra studerande kommer från olika håll, inte bara från Esbo, utan även från närliggande kommuner och en del även från utlandet. Därmed finns det goda möjligheter att knyta nya vänskapsband hos oss och vi lägger stor vikt vid trivsel i vår skolmiljö.


 

Hjärtligt välkommen på våra INFOKVÄLLAR för intresserade elever och vårdnadshavare. Då presenterar våra lärare, studiehandledare och studerande verksamheten i vår skola.

tisdag 15.1 kl. 18-20 (IB-linjen)

torsdag 17.1 kl. 18-20 (gymnasielinjen)


 

Vi ordnar även ÖPPET HUS för de elever som vill komma och bekanta sig med en helt vanlig eftermiddag i vårt gymnasium. Under dessa tillfällen har du möjlighet att träffa våra studerande, få en guidad rundtur i skolbyggnaden och titta in på de lektioner som hålls just då. Du kan också få svar på eventuella frågor, både av våra studerande och våra studiehandledare. Anmäl ditt intresse till elevhandledaren på din egen skola.

onsdag 16.1 och tisdag 22.1 kl. 13.30-15 (IB-linjen)

onsdag 23.1 kl. 13-14.30 (gymnasielinjen)

 

Om du inte kan delta i de tillfällen vi ordnar, vänligen kontakta våra studiehandledare för mera information om skolan.

VÄLKOMMEN!

 

Ansökan våren 2019

Ansökan till gymnasiet sker via den gemensamma ansökan till yrkes- och gymnasieutbildning. Ansökan sker 19.2 - 12.3.2019. Ansökningstiden går ut 12.3 kl. 15.00. Mattlidens gymnasium har två olika ansökningsmål - den svenskspråkiga gymnasielinjen (150 platser) och den engelskspråkiga IB-linjen (50 platser). Ansökningsblanketten och mera information hittar du på adressen www.studieinfo.fi.

Information om ansökan till IB-linjen hittar du på den engelskspråkiga IB-sidan via ikonen uppe i högra hörnet av den här sidan.

Ansökan till Mattlidens gymnasium

Efter ansökningstiden ska du göra dina preliminära kursval för första året. Kursvalen sker elektroniskt, antingen i Wilma (för dem som går i grundskola i Esbo) eller via en blankett här på hemsidan. Mera information och länk till kursvalsblanketten hittar du här i början av mars.


Resultatet av den gemensamma antagningen publiceras torsdag 13.6.2019. Namnen på de antagna publiceras på nätet samt vid huvudingången till skolan, förutsatt att sökande gett publiceringstillstånd.

Vi ordnar inskrivningen på skolan torsdag 13.6 och fredag 14.6. I samband med den får du även mera information om studiestarten, så vi rekommenderar starkt att du kommer och skriver in dig i skolan under dessa dagar. Om du har ett intyg över läs- och skrivsvårigheter från grundskolan ber vi dig lämna in det samtidigt.

Du kan också ta emot studieplatsen elektroniskt i Studieinfo, men vi önskar att du i så fall även kontaktar vår skolsekreterare eller rektor för att bekräfta att du tar emot din plats. Om du inte själv kan besöka skolan under dessa dagar, kan du skriva en fullmakt till en myndig person som kan företräda dig vid inskrivningen.

Kontakta gärna våra studiehandledare Anna och Tony om du har frågor.

Vi önskar dig hjärtligt välkommen till Mattlidens gymnasium!

mg_read-lead-logo.png

 

Rektor Saana Ruotsala   

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   tel. 043 825 8628

Skolsekreterare Christel Weiss   

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   tel. 046 877 1814

Studiehandledare Tony Valtonen (gymnasielinjen)   

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   tel. 046 877 1816

Studiehandledare Anna Quagraine (gymnasielinjen & IB)   

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   tel. 043 824 9657