Intresserad av att studera i Mattlidens gymnasium?

Som Svenskfinlands största gymnasium kan vi erbjuda studieplats till hela 200 nya studerande i den gemensamma ansökan våren 2019: 150 platser på den svenskspråkiga gymnasielinjen och 50 platser på den engelskspråkiga IB-linjen. Tack vare vår storlek kan vi erbjuda ett mycket brett kursutbud i samtliga ämnen och därmed ge en god grund för fortsatta studier, oberoende av inom vilken bransch du sedan vill fortsätta dina studier.

Våra studerande kommer från olika håll, inte bara från Esbo, utan även från närliggande kommuner och en del även från utlandet. Därmed finns det goda möjligheter att knyta nya vänskapsband hos oss och vi lägger stor vikt vid trivsel i vår skolmiljö.

Ansökan till Mattlidens gymnasium

Efter ansökningstiden ska du göra dina preliminära kursval för första året. Kursvalen sker elektroniskt, antingen i Wilma (för dem som går i grundskola i Esbo) eller via en blankett här på hemsidan. Kursvalsblanketten hittar du HÄR.


Resultatet av den gemensamma antagningen publiceras torsdag 13.6.2019 och du ser då ditt resultat i Studieinfo. Namnen på de antagna publiceras även på nätet samt vid huvudingången till skolan, förutsatt att sökande gett publiceringstillstånd. 

Du tar officiellt emot din studieplats elektroniskt i Studieinfo, och för att antagningen ska gå smidigt önskar vi att du tar emot studieplatsen senast på fredag 13.6 kl. 12. Därtill rekommenderar vi att du besöker skolan antingen torsdag 13.6 (kl. 14-18) eller fredag 14.6 (kl. 9-12) för att få information om studiestarten och för att kolla dina kursval. Om du har ett intyg över läs- och skrivsvårigheter från grundskolan ber vi dig lämna in det samtidigt.

Om du inte själv kan besöka skolan under inskrivningen, kan du skriva en fullmakt till en myndig person som kan företräda dig. Om du är förhindrad att komma till skolan under inskrivningen, önskar vi att du kontaktar vår skolsekreterare eller rektor så att du får all behövlig info inför skolstarten. Sista dagen att ta emot studieplatsen är 27.6.

Kontakta gärna våra studiehandledare Anna och Tony om du har frågor.

Vi önskar dig hjärtligt välkommen till Mattlidens gymnasium!

mg_read-lead-logo.png

 

Rektor Saana Ruotsala   

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   tel. 043 825 8628

Skolsekreterare Christel Weiss   

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   tel. 046 877 1814

Studiehandledare Tony Valtonen (gymnasielinjen)   

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   tel. 046 877 1816

Studiehandledare Anna Quagraine (gymnasielinjen & IB)   

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   tel. 043 824 9657