Snöiga hälsningar!

Den tredje perioden sattes igång för några dagar sedan. Inom kort kommer studerandena och lärarna få utvärdera den nya positionsmodellen samt utvärderingsveckan. Det gäller för studerandena att vara på plats på GHT i december för att få sin röst hörd!

Nästa vecka firar vi Finlands hundrade år som självständigt land.

  • på måndagen 4.12 samlas alla studerande i skolans stora gymnastiksal kl. 14.00 och hör på en Finland 100 -konsert vars program består av uppträdanden av Mattlidens elever, studerande och personal. Skoldagen avslutar efter konserten.
  • på tisdagen 5.12 kl. 11.30 deltar alla studerande på den nationella linjen i höstdimissionen där 8 studenter dimitteras. Studerande ska gå till sin lektion enligt schema kl. 11.05 och därifrån tar lärarna sin grupp till dimissionen. Studerande ska på den dagen uppmärksamma de studenter som dimitteras genom att ha festligare kläder på sig. Efter dimissionen fortsätter skoldagen enligt läsordning.
  • på fredagen 8.12 avslutas Finland 100-veckan med filmen Tuntematon sotilas – Den okända soldaten på Iso Omena. Lunchen serveras den dagen för gymnasisterna redan kl. 12.00. Filmen börjar kl. 13.00. De studerande som vill ha något gott att mumsa på under filmen bör skaffa godsakerna redan kvällen före för att undvika onödigt köande.

Gästerna från Saudi-Arabien har efter sin 3-månaders långa vistelse hos oss återvänt till sitt hemland med massor av lärdom i bagaget. Projektet var mycket lyckat och alla på Mattliden hoppas att projektet får en fortsättning i framtiden.

Den 11 december börjar vi att i klasserna bearbeta temat rusmedel med hjälp av EHYT ry (Ehkäisevä päihdetoiminta ry.). I december kommer åk 1 och IB behandla temat och i februari åk 2. Arbetet och diskussionen fortsätter med grupphandelare även i slutet av februari.

Den 14 december kommer studerande från Helsingfors universitet att besöka oss under dagen och överta undervisningen för åk 2 och 3. Därmed får våra studerande bekanta sig med universitetsstudier och vilka ämnesområden man kan studera på ett universitet. Mera information ges av studiehandledare vi ett senare tillfälle.

Då aktivitetsdagen i Sundholmen för åk 1 och tutorer var mycket lyckad ordnas det liknande eftermiddagar för åk 2 och åk 3 den 18 respektive 20 december. Lunchen serveras på dessa dagar för de berörda årskurserna redan kl. 10.55. Därefter rusar studerandena så fort som möjligt till Sundholmen för att njuta av en eftermiddag fylld med samvaro och glädje.

Under den sista skolveckan i december ordnas det två konsert: 19.12 kl. 18.30 bjuds vårdnadshavarna till Mattliden för att njuta av den konsert som hålls för studerandena 4.12 och sent på kvällen 21.12 ordnas den traditionella julkonserten i Esbo domkyrkan. Vi återkommer med den exakta tiden för konserten i kyrkan så fort programmets längd blir fastslagen.

Jag önskar er ett fridfullt jullov och gott nytt år!

Saana Ruotsala

rektor